In meer in harmonie met de natuur gaan leven

Bijdrage van Frans Danenberg

Het thema van de Floriade 2022 in Almere is “Growing Green Cities” Het thema geeft aan dat er gedacht wordt aan meer steden die groen zullen zijn, en aspecten van de nieuwe stad door mogen dringen in de steden van Nederland en wellicht daarbuiten. Volop kan men genieten van de bloemen en de natuur en de manier waarop wij als mens met de natuur behoren om te gaan. Betere methoden, beter omgaan met afval en in meer harmonie met de natuur gaan leven.

Door op de Floriade aanwezig te zijn met een Tiny Church en beelden en een tuin, hopen we dat mensen niet alleen de schoonheid van de schepping zullen zien, maar ook door de Tiny Church naar boven zullen kijken waar de schepping vandaan komt.

De hoop is dat de geestelijke vruchten of karaktertrekken de bezoekers van de Floriade 2022 op zijn minst tot nadenken stemmen en later terug te vinden zijn in de nieuwe wijk Hortus maar ook in alle wijken van Almere. Dat is onze droom.

Meer verhalen

Bijdrage van

15 jongeren uit Almere kwamen op 19 juni naar de Tiny Church en de tuin. Ze vroegen aandacht voor Almere. Eén van hen speelde gitaar. Tijdens een korte viering gingen zij in gebed voor Almere. Op zondag 10 juli komt een groep tieners uit Zaandam naar de tuin en Tiny Church.

Lees meer

Bijdrage van

Jos Bregman. Lees de NFC-chip van het hout van het kunstwerk 'Geloof'. Wanneer hout of een boom een NFC-chip heeft kan je zien waar het hout vandaan komt. In onze tuin staat het kunstwerk ‘Geloof’ van Jos Bregman. Download daarvoor een NFC reader app.

Lees meer

Bijdrage van

Hans van Atten is vanaf de eerste week vrijwilliger in de tuin van Fruitfulcity. Hij geniet van de ontmoetingen met bezoekers uit de hele wereld. Wanneer bezoekers in gesprek willen over duurzaamheid gaat Hans daar op zijn manier op in. Kijk onder 'lees meer' voor het video-interview met Hans.

Lees meer

Bijdrage van

Groepen scholieren, kinderen of tieners kunnen in de tuin van Fruitfulcity kiezen voor de route langs de kunstwerken, de route met vragen over duurzaamheid en de route met vragen over spiritualiteit. Meld je aan bij Frans Danenberg. Op een aantal dagen zijn er speciale programma's, zoals programma's van Jong Protestant. Kijk in de agenda.

Lees meer

Doneer

Wilt u de bouw van de Tiny Church, de aanleg van de tuin en 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest ondersteunen?