Dichterbij gekomen zie ik een tuin met prachtige bloemen

Bijdrage van Jelte Hoving

Op 20 april 2022 bezoek ik de Floriade Expo in Almere. Al wandelend over een pad wordt mijn oog getroffen door de tekst Fruitful City / Vruchtbare Stad. Dichterbij gekomen zie ik een tuin met prachtige bloemen. Ik besluit om er even te gaan kijken. Tussen de planten op het terrein zie ik opeens een smiley staan en een duif met een palmtak. Al wandelend kom ik langs een afbeelding van een bloembol onder de grond. Nadat ik de QR-code gelezen heb, geef ik toe dat je wel geduld moet hebben voor uit zo’n bol een bloem verschijnt. Dan zie ik een hand met een vlinder, erg vriendelijk. Het leuke is, dat je langs en door de afbeeldingen de prachtigste natuur ziet en het materiaal echt goed past bij de bloemen. Al wandelend en genietend van de natuur en de afbeeldingen vraag ik mij af, hoe het nu zit met die vruchtbare stad. Wat doen die twee knobbelzwanen daar …. oh ja, dat zijn echt dieren die elkaar trouw zijn. Bij het passeren van de anemonen en de biddende en helpende handen realiseer ik mij dat een vruchtbare stad niet alleen groen, maar ook mensen nodig heeft die naar elkaar omzien. 

Meer verhalen

Bijdrage van

15 jongeren uit Almere kwamen op 19 juni naar de Tiny Church en de tuin. Ze vroegen aandacht voor Almere. Eén van hen speelde gitaar. Tijdens een korte viering gingen zij in gebed voor Almere. Op zondag 10 juli komt een groep tieners uit Zaandam naar de tuin en Tiny Church.

Lees meer

Bijdrage van

Jos Bregman. Lees de NFC-chip van het hout van het kunstwerk 'Geloof'. Wanneer hout of een boom een NFC-chip heeft kan je zien waar het hout vandaan komt. In onze tuin staat het kunstwerk ‘Geloof’ van Jos Bregman. Download daarvoor een NFC reader app.

Lees meer

Bijdrage van

Hans van Atten is vanaf de eerste week vrijwilliger in de tuin van Fruitfulcity. Hij geniet van de ontmoetingen met bezoekers uit de hele wereld. Wanneer bezoekers in gesprek willen over duurzaamheid gaat Hans daar op zijn manier op in. Kijk onder 'lees meer' voor het video-interview met Hans.

Lees meer

Bijdrage van

Groepen scholieren, kinderen of tieners kunnen in de tuin van Fruitfulcity kiezen voor de route langs de kunstwerken, de route met vragen over duurzaamheid en de route met vragen over spiritualiteit. Meld je aan bij Frans Danenberg. Op een aantal dagen zijn er speciale programma's, zoals programma's van Jong Protestant. Kijk in de agenda.

Lees meer

Doneer

Wilt u de bouw van de Tiny Church, de aanleg van de tuin en 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest ondersteunen?