Open Call kunstenaars

Ben jij een kunstenaar en heb jij affiniteit met dit project? Dan zijn wij op zoek naar jou! Onze stichting is namelijk op zoek naar twaalf kunstenaars die in een kunstvorm naar keuze één van de twaalf vruchten van de Geest willen uitbeelden. De twaalf vruchten zijn vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing, medeleven, geloof, hoop en liefde. Het kunstwerk wordt in onze tuin geplaatst en moet dus wel bestand zijn tegen de elementen.

De kunstwerken moeten aan onderstaande criteria voldoen:

- De kunstwerken moeten passen op de Floriade

- Het kunstwerk moet herkenbaar zijn voor onze internationale gasten

- Het kunstwerk moet verwondering, interesse en herkenning kunnen oproepen

- Het kunstwerk mag niet hoger zijn dan 1.5 meter

- Het kunstwerk mag niet bestaan uit brons

- Verder hoeft het kunstwerk niet beperkt te blijven tot alleen zien, er mag middels het kunstwerk ook ervaren worden!

Om teleurstellingen te voorkomen wij willen benadrukken dat helaas niet elk voorstel uitgevoerd zal kunnen worden. Voor elk kunstwerk is een vergoeding tot maximaal 5000,- euro mogelijk. Wij bepalen deze vergoeding overigens in goed overleg met de kunstenaars en vervolgens maken wij ook samen met de kunstenaar afspraken over transport, verzekering en plaatsingskosten.

Ontwerpen kunnen tot ongeveer 1 mei 2021 ingestuurd worden. Daarna vindt er een selectie plaats en nemen wij contact op met alle kunstenaars. Op uiterlijk 1 oktober 2021 kunnen de geselecteerde kunstenaars aan de slag met hun ontwerp zodat alle kunstwerken in januari 2022 geplaatst kunnen worden.

Heb jij na het lezen van bovenstaande een prachtig kunstwerk in gedachten? Of heb je vragen? Dan horen wij graag van jou! Je kunt je ontwerp of je vragen naar f_t_jdanenberg@hotmail.com sturen of neem telefonisch contact met ons op via 06 401 532 93. Alvast dank!

Doneer