Jos Bregman: lees NFC-chip van het hout van het kunstwerk Geloof

Gebruik voor iPhones: https://apps.apple.com/nl/app/nfc-reader/id1286968328?l=en en voor Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ssaurel.nfcreader

Jos Bregman van www.natureacces.nl licht het als volgt tot:  “Waar je naar kijkt? Dat is een chip. De chip zit in het kunstwerk geloof. In de tuin van Fruitfulcity. Scan de chip met je telefoon en ontdek waar de boom heeft gestaan.’ Kunstenaar Jos Bregman werkt met bomen. Hij kapt niet, maar oogst. Hij brengt met zijn sociale sculptuur Boombom2022 een ode aan Het Groot Almeers Stadsbos. En hij toont via zijn publiek wat er allemaal mogelijk is met lokaal hout. Hij verwerkt de oogst tot samples waar behoefte aan is, samples met een verhaal. En met een chip.

Boombom2022 - een sociale sculptuur is een van de lifters van 'Nature Access International’. Dat is het vehikel waarmee ik mensen toegang tot de natuur biedt.

Andere lifters zijn:
natureaccess.nl/mods/josbregman - mijn aanpak dichterlijk verwoord
ateliervliervelden.nl - atelier in de stal van bd boerderij Vliervelden in stadslandbouwwijk Almere Oosterwold
beuk327.nl - de rode beuk aan de Nieuwendammerdijk 327 (Amsterdam) is nu een sociale sculptuur
boombom2022.nl - dertien Almeerse stadsbomen worden een wolk van 6000 samples
hetevangelievancompost.nl - over de goede boodschap van compost en (zwaar) dood hout
karnheuvelsenotengaard.nl - a user generated land art project in de Betuwe
bulgarianarthouse.nl - live as a bulgarian monk
bergimkerhoning.nl - naast mijn Bulgarian Art House woont een imker ….
 
Op natureaccess.nl kunt u een PDF met mijn CV en een vijftal referentieprojecten downloaden. Over de betekenis van nfc chips voor mijn werk leest u hier wat meer:http://natureaccess.nl/2021/10/nature-access-unique-sample-serials/

Meer verhalen

Bijdrage van

15 jongeren uit Almere kwamen op 19 juni naar de Tiny Church en de tuin. Ze vroegen aandacht voor Almere. Eén van hen speelde gitaar. Tijdens een korte viering gingen zij in gebed voor Almere. Op zondag 10 juli komt een groep tieners uit Zaandam naar de tuin en Tiny Church.

Lees meer

Bijdrage van

Hans van Atten is vanaf de eerste week vrijwilliger in de tuin van Fruitfulcity. Hij geniet van de ontmoetingen met bezoekers uit de hele wereld. Wanneer bezoekers in gesprek willen over duurzaamheid gaat Hans daar op zijn manier op in. Kijk onder 'lees meer' voor het video-interview met Hans.

Lees meer

Bijdrage van

Groepen scholieren, kinderen of tieners kunnen in de tuin van Fruitfulcity kiezen voor de route langs de kunstwerken, de route met vragen over duurzaamheid en de route met vragen over spiritualiteit. Meld je aan bij Frans Danenberg. Op een aantal dagen zijn er speciale programma's, zoals programma's van Jong Protestant. Kijk in de agenda.

Lees meer

Bijdrage van

Opening van de tuin op 17 april voor genodigden. Ds René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk, wethouder Roelie Bosch, Lydia van Maurik, ds Klaas van der Kamp en vertegenwoordigers van de kerken in Almere openen de tuin en de Tiny Church. Tijdens de viering gaat René de Reuver in op het visioen van de nieuwe stad uit het bijbelboek Openbaring. De kunstenaars van de 12 kunstwerken zijn aanwezig. De eerste bloemschikking en het nieuwe magazine ‘Bloemen voor Moeder Aarde’ van Tini Brugge worden gepresenteerd. Zangeres Ysanne Gansekoele verleent haar medewerking aan de viering. Als symbolische handeling wordt één van de 12 kunstwerken onthuld. De opening is te zien op ons Youtube-kanaal Fruitfulcity op de Floriade 2022.

Lees meer

Doneer

Wilt u de bouw van de Tiny Church, de aanleg van de tuin en 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest ondersteunen?