Bouw in volle gang, tuininrichting en oproep voor donaties in 6e nieuwsbrief februari 2022

Deze kleine kapel is duurzaam vanwege de zonnepanelen, een zonneboiler en de opvang van regenwater. Geheel zelfvoorzienend. Uniek is dat de kapel met de zon meedraait om zoveel mogelijk zonnewarmte op te vangen. De tuin wordt nu ook ingericht. Kom genieten van de pracht van de natuur en Gods schepping, deel de zorg voor de aarde en ontdek wat dit betekent voor je eigen leven.  In de tuin komen helende kruiden en planten, 12 kunstwerken en een labyrint. Wij hebben kunstenaars de gelegenheid gegeven om één van de 12 ‘vruchten van de Geest’ uit te beelden: vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing, medeleven, geloof, hoop en liefde.

Nog 50.000,- euro nodig….

De kosten van het hele project zijn niet gering. Gelukkig droegen een aantal fondsen bij en ontvingen wij al giften en collectes. Op onze website staat onze verantwoording. Op dit moment hebben we voor de inrichting van de tuin, toerusting van vrijwilligers en de organisatie nog 50.000,- euro nodig. We hopen op uw gift. Elk bedrag helpt. Het bankrek.nr van Stichting Kerk op de Floriade is NL15 TRIO 0338 7497 64. De gift is aftrekbaar van de belasting. RSIN nr. 8580 01 780. Doneren kan ook met de donatieknop op https://www.fruitfulcity.nl/doneer/   

Tiny House / Tiny Church te koop

De bouwkosten van de Tiny Church hebben we kunnen financieren door een lening van een aantal kerken uit Nederland. Deze leningen gaan we terug betalen door de verkoop van de Tiny Church. Dit duurzame gebouw is demontabel en geschikt als Tiny House of als kleine kerk. Direct na de Floriade, november 2022, wordt het gedemonteerd. Het staat te koop! Informeer bij het bestuur.

Al voldoende bloemschikkers

In de Tiny Church zal iedere week een symbolisch bloemstuk staan, dat gemaakt is aan de hand van verschillende thema’s, met gebruik van natuurlijke materialen. De bloemstukken worden gemaakt door vrijwilligers uit het hele land, en zullen steeds een week lang in de Tiny Church te bewonderen zijn. De ‘Werkgroep Symbolisch Bloemwerk Floriade’ coördineert het maken van de bloemstukken. We zijn blij dat er al voldoende bloemschikkers zijn. 

Kom als groep op bezoek, doe zelf mee

U kunt met uw groep of gemeente een dagje op bezoek komen en een dienst in de Tiny Church plannen. U kunt als groep de tuin en de 12 kunstwerken bezichtigen. In twee brochures staan toelichting over de kunstwerken. Meld je aan als vrijwilliger voor gastvrouw, gastheer bij Corrie Wassink: chwassink62@gmail.com. Bekijk binnenkort de agenda met specifieke programma's voor groepen bezoekers op www.fruitfulcity.nl. U ziet o.a. programma's van Groene kerken, Laudato Si, Jong Protestant: https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/werkvormen/driemaal-duurzaam/ of https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/programma/kliederkerk-buiten/, dorpskerken en monastieke groepen. Een aantal keren is er een labyrintwandeling o.l.v. een teamlid van Nijkleaster en mensen als Kick Bras.

Een groep kan een dag op bezoek komen bij www.fruitfulcity.nl en de andere tuinen op de Floriade. Voor groepen geldt het groepstarief: https://floriade.com/nl/prijsinformatie/groepen/ Kies zelf uw programma in onze tuin aan de hand van de route langs de 12 kunstwerken, een wandeling door het labyrint met levensvragen of een afsluitende programma of viering in de Tiny Church. Kies een datum tussen 19 april en 9 oktober 2022. Na overleg kan de Tiny Church door de groep gebruikt worden. Neem daarvoor contact op met Frans Danenberg. Of vul het formulier op www.fruitfulcity.nl/doet-u-mee/ in. Van tevoren kan in eigen kring een bijeenkomst met de toolkit https://toolkit.groenekerken.nl/toolkit/de-schepping-vieren/vier-de-schepping/ of met de bucketlist van Micha Nederland georganiseerd worden. Aandacht voor de schepping van God en de zorg voor elkaar en de aarde is immers niet met een bezoek aan de Floriade voorbij. Voorgangers en predikanten kunnen intekenen op het houden van een korte zondagsspeech om 12.00 uur voor de aanwezige bezoekers. Zij kunnen zich aanmelden bij Frans Danenberg: f_t_jdanenberg@hotmail.com (klik dit mailadres aan of kijk aub. op onze website).

Meer verhalen

Bijdrage van

15 jongeren uit Almere kwamen op 19 juni naar de Tiny Church en de tuin. Ze vroegen aandacht voor Almere. Eén van hen speelde gitaar. Tijdens een korte viering gingen zij in gebed voor Almere. Op zondag 10 juli komt een groep tieners uit Zaandam naar de tuin en Tiny Church.

Lees meer

Bijdrage van

Jos Bregman. Lees de NFC-chip van het hout van het kunstwerk 'Geloof'. Wanneer hout of een boom een NFC-chip heeft kan je zien waar het hout vandaan komt. In onze tuin staat het kunstwerk ‘Geloof’ van Jos Bregman. Download daarvoor een NFC reader app.

Lees meer

Bijdrage van

Hans van Atten is vanaf de eerste week vrijwilliger in de tuin van Fruitfulcity. Hij geniet van de ontmoetingen met bezoekers uit de hele wereld. Wanneer bezoekers in gesprek willen over duurzaamheid gaat Hans daar op zijn manier op in. Kijk onder 'lees meer' voor het video-interview met Hans.

Lees meer

Bijdrage van

Groepen scholieren, kinderen of tieners kunnen in de tuin van Fruitfulcity kiezen voor de route langs de kunstwerken, de route met vragen over duurzaamheid en de route met vragen over spiritualiteit. Meld je aan bij Frans Danenberg. Op een aantal dagen zijn er speciale programma's, zoals programma's van Jong Protestant. Kijk in de agenda.

Lees meer

Doneer

Wilt u de bouw van de Tiny Church, de aanleg van de tuin en 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest ondersteunen?