Kort filmpje van de voorspoedige bouw van Tiny Church

Bijdrage van de bouwwerkzaamheden

Bekijk hier het bouwfilmpje. Voortdurende moet Pieter nadenken over details, zoals het aanbrengen van elektriciteitsdraden in de panelen. ‘Kunnen we daar nog wel bij, voor de montage en later de demontage van de Tiny Church?’ vraagt hij zich dan af. Gelukkig heeft Pieter ervaring met het bouwen van kerken. De eerste Tiny Church staat sinds 2020 immers al in Almere-Poort. De bouwtekeningen zijn bovendien helder. Het gaat voorspoedig met de bouw.

De sfeer is gemoedelijk in de loods van Adrie en Dirk van Baaren. Elk van de timmermannen heeft zijn eigen plek. De één brengt bekleding op de panelen aan. De ander boort cirkels. Samen brengen ze isolatiemateriaal aan. De Tiny Church moet immers duurzaam zijn. Dit kerkgebouw op de Floriade draait met de zon mee en is een symbool van duurzaamheid. Stichting Kerk op de Floriade presenteert de schoonheid van de natuur, d.w.z. de schepping  van God, en de zorg om de aarde. Tussen 14 april en 9 oktober 2022 vinden vele programma’s plaats. Bezoekers worden uitgenodigd kennis te nemen van helende kruiden en planten met Bijbelse namen. Er zijn verschillende wandelroutes met vragen over de natuur, duurzaamheid, leven en geloof in God. De financiering van de bouw is mogelijk gemaakt door een voorfinanciering van de Diaconie van de kerken in Bergen, Hoogkarspel, Oudenbosch, Limmen en Zuiderkogge en twee fondsen. De Tiny Church is te koop. Dit duurzame en leuke gebouw kan als Tiny House of als kapel gebruikt worden. Na de Floriade wordt het gedemonteerd. Kopers kunnen zich melden.

Aan het eind van het filmpje roept Pieter op een donatie te doen voor het resterende bedrag. We zijn er bijna!

Meer verhalen

Bijdrage van een van de kunstenaars

Marijke is één van kunstenaars die de vruchten van de Geest uit Galaten 5 uitbeeldt. Zij werkt aan de kunstwerken 'vrede' en 'liefde'. Marijke vertelt waarom zij mee doet:

Lees meer

Bijdrage van Omroep Flevoland

In een lege stal in Almere Haven wordt momenteel hard gewerkt aan een Tiny Church voor op de Floriade. Het kleine kerkje is zo duurzaam mogelijk ontworpen. Op de wereldtuinbouwtentoonstelling moet de kerk inspireren tot 'geestelijke duurzaamheid'. Bekijk het filmverslag.

Lees meer

Bijdrage van hardwerkende timmermannen

Aan de onderdelen van de Tiny Church wordt in de loods hard getimmerd. Pieter ter Veen en de timmermannen zijn zes dagen per week bezig. De tien vloerdelen zijn klaar. Nu zijn ze bezig met de 32 staande wandpanelen. Bekijk het filmpje

Lees meer

Bijdrage van Burret Olde

Vanaf 2020 ging onze samenleving gebukt onder de corona-crisis. 10% van de Nederlanders heeft te maken met vormen van armoede. Is het alleen financiële armoede of ook geestelijke armoede? Is er niet al veel langer sprake van een crisis? Enerzijds zie ik welvaart, consumptie-mogelijkheden, groeiende rijkdom, overdaad en een beleveniscultuur met muziekfeesten. Totdat de corona-crisis dat een halt toe riep. Anderzijds zie ik verleidingen, vormen van verslaving en gebrek aan waarden en normen. Media beïnvloeden (on)bedoeld bepaalde tendensen en behoeften. Wat heeft de moderne mens in Nederland eigenlijk nodig? Waar is in de Nederlandse samenleving werkelijk behoefte aan?

Lees meer

Doneer

Wilt u de bouw van de Tiny Church, de aanleg van de tuin en 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest ondersteunen?