Kunstenaar Marijke Bolt over haar motivatie

Bijdrage van een van de kunstenaars

“Roel Ottow tipte me over de oproep om een ontwerp voor één van de vruchten van de Geest in te dienen. Ik was gelijk gemotiveerd en diende verschillende ontwerpen in. Het bestuur koos voor mijn ontwerp 'vrede'. Het is een beeld van een duif in beweging. De vleugels uitgespreid als teken dat de vrede van God over ons en in ons komt. Dit beeld had ik een tijd geleden al gemaakt in albast, maar dat is een steensoort, dat buiten snel verweert. Vandaar dat ik het in brons laat gieten. Tenslotte werk ik het beeld bij, zodat het brons in twee tinten tot z'n recht komt.” 

Omdat het bestuur van Kerk op de Floriade een extra oproep deed voor een ontwerp voor 'liefde' ging ik daarop in. Mijn ontwerp daarvoor heeft twee zijden, nl. twee negelenvleugels, die een beetje naar elkaar buigen. Dit zegt iets over de bescherming en warmte die God ons wil bieden. De vleugels zijn open aan de bovenkant. Dit geeft aan dat God ons in liefde vrijheid biedt. In het midden komt driedimensionaal hart van een aantal handen. Deze handen worden gevormd door een afgietsel van echte handen, bijvoorbeeld van mijn 3-jarige kleinkind, mijn 90-jarige schoonmoeder, een hand met beschadigingen en enkele handen van willekeurige mensen van allerlei pluimage. Op deze manier wil ik laten zien dat de liefde van God voor iedereen beschikbaar is.” 

De andere kunstenaars zijn Marian Torenbeek verbeeldt ‘hoop’, Mathieu Pelletier ‘medeleven’, Johanna Braeunlich ‘zelfbeheersing’ Roelienke van der Snoek ‘geduld’, Cora ten Brinke – Lindhout ‘zachtmoedigheid’, Jos Bregman ‘geloof’, Ingerid Opstelten ‘vreugde’ , Carla Veldhuis ‘goedheid’, Ninette Koning ‘vriendelijkheid’ en Jacqueline Snoek ‘trouw’.

Meer verhalen

Bijdrage van

Groepen scholieren, kinderen of tieners kunnen in de tuin van Fruitfulcity kiezen voor de route langs de kunstwerken, de route met vragen over duurzaamheid en de route met vragen over spiritualiteit. Meld je aan bij Frans Danenberg. Op een aantal dagen zijn er speciale programma's, zoals programma's van Jong Protestant. Kijk in de agenda.

Lees meer

Bijdrage van

Opening van de tuin op 17 april voor genodigden. Ds René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk, wethouder Roelie Bosch, Lydia van Maurik, ds Klaas van der Kamp en vertegenwoordigers van de kerken in Almere openen de tuin en de Tiny Church. Tijdens de viering gaat René de Reuver in op het visioen van de nieuwe stad uit het bijbelboek Openbaring. De kunstenaars van de 12 kunstwerken zijn aanwezig. De eerste bloemschikking en het nieuwe magazine ‘Bloemen voor Moeder Aarde’ van Tini Brugge worden gepresenteerd. Zangeres Ysanne Gansekoele verleent haar medewerking aan de viering. Als symbolische handeling wordt één van de 12 kunstwerken onthuld. De opening is te zien op ons Youtube-kanaal Fruitfulcity op de Floriade 2022.

Lees meer

Bijdrage van

Nog twee maanden… en de Floriade opent op 14 april. Het gaat goed met de bouw van de Tiny Church. Met man en macht wordt er zes dagen per week gebouwd

Lees meer

Bijdrage van Omroep Flevoland

In een lege stal in Almere Haven wordt momenteel hard gewerkt aan een Tiny Church voor op de Floriade. Het kleine kerkje is zo duurzaam mogelijk ontworpen. Op de wereldtuinbouwtentoonstelling moet de kerk inspireren tot 'geestelijke duurzaamheid'. Bekijk het filmverslag.

Lees meer

Doneer

Wilt u de bouw van de Tiny Church, de aanleg van de tuin en 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest ondersteunen?