Kunstenaar Marijke Bolt over haar motivatie

Bijdrage van een van de kunstenaars

“Roel Ottow tipte me over de oproep om een ontwerp voor één van de vruchten van de Geest in te dienen. Ik was gelijk gemotiveerd en diende verschillende ontwerpen in. Het bestuur koos voor mijn ontwerp 'vrede'. Het is een beeld van een duif in beweging. De vleugels uitgespreid als teken dat de vrede van God over ons en in ons komt. Dit beeld had ik een tijd geleden al gemaakt in albast, maar dat is een steensoort, dat buiten snel verweert. Vandaar dat ik het in brons laat gieten. Tenslotte werk ik het beeld bij, zodat het brons in twee tinten tot z'n recht komt.” 

Omdat het bestuur van Kerk op de Floriade een extra oproep deed voor een ontwerp voor 'liefde' ging ik daarop in. Mijn ontwerp daarvoor heeft twee zijden, nl. twee negelenvleugels, die een beetje naar elkaar buigen. Dit zegt iets over de bescherming en warmte die God ons wil bieden. De vleugels zijn open aan de bovenkant. Dit geeft aan dat God ons in liefde vrijheid biedt. In het midden komt driedimensionaal hart van een aantal handen. Deze handen worden gevormd door een afgietsel van echte handen, bijvoorbeeld van mijn 3-jarige kleinkind, mijn 90-jarige schoonmoeder, een hand met beschadigingen en enkele handen van willekeurige mensen van allerlei pluimage. Op deze manier wil ik laten zien dat de liefde van God voor iedereen beschikbaar is.” 

De andere kunstenaars zijn Marian Torenbeek verbeeldt ‘hoop’, Mathieu Pelletier ‘medeleven’, Johanna Braeunlich ‘zelfbeheersing’ Roelienke van der Snoek ‘geduld’, Cora ten Brinke – Lindhout ‘zachtmoedigheid’, Jos Bregman ‘geloof’, Ingerid Opstelten ‘vreugde’ , Carla Veldhuis ‘goedheid’, Ninette Koning ‘vriendelijkheid’ en Jacqueline Snoek ‘trouw’.

Meer verhalen

Bijdrage van

15 jongeren uit Almere kwamen op 19 juni naar de Tiny Church en de tuin. Ze vroegen aandacht voor Almere. Eén van hen speelde gitaar. Tijdens een korte viering gingen zij in gebed voor Almere. Op zondag 10 juli komt een groep tieners uit Zaandam naar de tuin en Tiny Church.

Lees meer

Bijdrage van

Jos Bregman. Lees de NFC-chip van het hout van het kunstwerk 'Geloof'. Wanneer hout of een boom een NFC-chip heeft kan je zien waar het hout vandaan komt. In onze tuin staat het kunstwerk ‘Geloof’ van Jos Bregman. Download daarvoor een NFC reader app.

Lees meer

Bijdrage van

Hans van Atten is vanaf de eerste week vrijwilliger in de tuin van Fruitfulcity. Hij geniet van de ontmoetingen met bezoekers uit de hele wereld. Wanneer bezoekers in gesprek willen over duurzaamheid gaat Hans daar op zijn manier op in. Kijk onder 'lees meer' voor het video-interview met Hans.

Lees meer

Bijdrage van

Groepen scholieren, kinderen of tieners kunnen in de tuin van Fruitfulcity kiezen voor de route langs de kunstwerken, de route met vragen over duurzaamheid en de route met vragen over spiritualiteit. Meld je aan bij Frans Danenberg. Op een aantal dagen zijn er speciale programma's, zoals programma's van Jong Protestant. Kijk in de agenda.

Lees meer

Doneer

Wilt u de bouw van de Tiny Church, de aanleg van de tuin en 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest ondersteunen?