Omroep Flevoland op bezoek: filmverslag

Bijdrage van Omroep Flevoland

Bekijk hier het filmverslag van Omroep Flevoland Een groep van tien vrijwilligers werkt sinds september in een leegstaande stal hard aan de kleine kerk. In de stal vindt het voorbereidende werk plaats, voordat de bouw op het Floriadeterrein kan beginnen. "Ik vind het een prachtige kans", zegt dominee Pieter ter Veen over de komst van de kerk naar de tuinbouwtentoonstelling.

Met de kerk wil hij bezoekers inspireren tot het ontwikkelen van "de vruchten van de geest". Want volgens de dominee is er dan pas echte duurzaamheid. Met die vruchten bedoelt hij persoonlijke eigenschappen zoals "goedheid, vriendelijkheid, geloof, hoop en liefde."

Volledig circulair
De kerk wordt een volledig circulair gebouwtje dat meedraait met de zon. "Het is een mooie symboliek, maar ook praktisch. De zonnepanelen brengen hierdoor 30 procent meer energie op", zegt Ter Veen. Hij wil laten zien dat ook de kerk bijdraagt aan een duurzame wereld. "God is de schepper en heeft de aarde aan ons toevertrouwd dat wij ervoor zullen zorgen."

Tweede Tiny Church van Almere
Sinds september is een groepje van ongeveer tien vrijwilligers druk bezig met de bouw. De houtconstructie is bijna klaar. Ook wordt er hard gewerkt aan de staalconstructie waar de kerk op moet draaien. Het is niet de eerste keer dat er een Tiny Church naar Almere komt. In het Cascadepark in Almere Poort staat er al een groen kerkje. De Tiny Church die volgend jaar op de Floriade komt zal er in grote lijnen hetzelfde uit gaan zien. Ter Veen hoopt na de kerst te kunnen beginnen met de opbouw van het kerkje op het Floriadeterrein.

Van Tiny Church naar Tiny House
Of de kerk na afloop van de Floriade een nieuw leven krijgt is nog de vraag. Ter Veen wil de kerk in de verkoop zetten zodat die elders een plekje kan krijgen in Almere. Wellicht als Tiny House.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis.

Meer verhalen

Bijdrage van

Groepen scholieren, kinderen of tieners kunnen in de tuin van Fruitfulcity kiezen voor de route langs de kunstwerken, de route met vragen over duurzaamheid en de route met vragen over spiritualiteit. Meld je aan bij Frans Danenberg. Op een aantal dagen zijn er speciale programma's, zoals programma's van Jong Protestant. Kijk in de agenda.

Lees meer

Bijdrage van

Opening van de tuin op 17 april voor genodigden. Ds René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk, wethouder Roelie Bosch, Lydia van Maurik, ds Klaas van der Kamp en vertegenwoordigers van de kerken in Almere openen de tuin en de Tiny Church. Tijdens de viering gaat René de Reuver in op het visioen van de nieuwe stad uit het bijbelboek Openbaring. De kunstenaars van de 12 kunstwerken zijn aanwezig. De eerste bloemschikking en het nieuwe magazine ‘Bloemen voor Moeder Aarde’ van Tini Brugge worden gepresenteerd. Zangeres Ysanne Gansekoele verleent haar medewerking aan de viering. Als symbolische handeling wordt één van de 12 kunstwerken onthuld. De opening is te zien op ons Youtube-kanaal Fruitfulcity op de Floriade 2022.

Lees meer

Bijdrage van

Nog twee maanden… en de Floriade opent op 14 april. Het gaat goed met de bouw van de Tiny Church. Met man en macht wordt er zes dagen per week gebouwd

Lees meer

Bijdrage van een van de kunstenaars

Marijke is één van kunstenaars die de vruchten van de Geest uit Galaten 5 uitbeeldt. Zij werkt aan de kunstwerken 'vrede' en 'liefde'. Marijke vertelt waarom zij mee doet:

Lees meer

Doneer

Wilt u de bouw van de Tiny Church, de aanleg van de tuin en 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest ondersteunen?