Omroep Flevoland op bezoek: filmverslag

Bijdrage van Omroep Flevoland

Bekijk hier het filmverslag van Omroep Flevoland Een groep van tien vrijwilligers werkt sinds september in een leegstaande stal hard aan de kleine kerk. In de stal vindt het voorbereidende werk plaats, voordat de bouw op het Floriadeterrein kan beginnen. "Ik vind het een prachtige kans", zegt dominee Pieter ter Veen over de komst van de kerk naar de tuinbouwtentoonstelling.

Met de kerk wil hij bezoekers inspireren tot het ontwikkelen van "de vruchten van de geest". Want volgens de dominee is er dan pas echte duurzaamheid. Met die vruchten bedoelt hij persoonlijke eigenschappen zoals "goedheid, vriendelijkheid, geloof, hoop en liefde."

Volledig circulair
De kerk wordt een volledig circulair gebouwtje dat meedraait met de zon. "Het is een mooie symboliek, maar ook praktisch. De zonnepanelen brengen hierdoor 30 procent meer energie op", zegt Ter Veen. Hij wil laten zien dat ook de kerk bijdraagt aan een duurzame wereld. "God is de schepper en heeft de aarde aan ons toevertrouwd dat wij ervoor zullen zorgen."

Tweede Tiny Church van Almere
Sinds september is een groepje van ongeveer tien vrijwilligers druk bezig met de bouw. De houtconstructie is bijna klaar. Ook wordt er hard gewerkt aan de staalconstructie waar de kerk op moet draaien. Het is niet de eerste keer dat er een Tiny Church naar Almere komt. In het Cascadepark in Almere Poort staat er al een groen kerkje. De Tiny Church die volgend jaar op de Floriade komt zal er in grote lijnen hetzelfde uit gaan zien. Ter Veen hoopt na de kerst te kunnen beginnen met de opbouw van het kerkje op het Floriadeterrein.

Van Tiny Church naar Tiny House
Of de kerk na afloop van de Floriade een nieuw leven krijgt is nog de vraag. Ter Veen wil de kerk in de verkoop zetten zodat die elders een plekje kan krijgen in Almere. Wellicht als Tiny House.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis.

Meer verhalen

Bijdrage van

15 jongeren uit Almere kwamen op 19 juni naar de Tiny Church en de tuin. Ze vroegen aandacht voor Almere. Eén van hen speelde gitaar. Tijdens een korte viering gingen zij in gebed voor Almere. Op zondag 10 juli komt een groep tieners uit Zaandam naar de tuin en Tiny Church.

Lees meer

Bijdrage van

Jos Bregman. Lees de NFC-chip van het hout van het kunstwerk 'Geloof'. Wanneer hout of een boom een NFC-chip heeft kan je zien waar het hout vandaan komt. In onze tuin staat het kunstwerk ‘Geloof’ van Jos Bregman. Download daarvoor een NFC reader app.

Lees meer

Bijdrage van

Hans van Atten is vanaf de eerste week vrijwilliger in de tuin van Fruitfulcity. Hij geniet van de ontmoetingen met bezoekers uit de hele wereld. Wanneer bezoekers in gesprek willen over duurzaamheid gaat Hans daar op zijn manier op in. Kijk onder 'lees meer' voor het video-interview met Hans.

Lees meer

Bijdrage van

Groepen scholieren, kinderen of tieners kunnen in de tuin van Fruitfulcity kiezen voor de route langs de kunstwerken, de route met vragen over duurzaamheid en de route met vragen over spiritualiteit. Meld je aan bij Frans Danenberg. Op een aantal dagen zijn er speciale programma's, zoals programma's van Jong Protestant. Kijk in de agenda.

Lees meer

Doneer

Wilt u de bouw van de Tiny Church, de aanleg van de tuin en 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest ondersteunen?