Mijn visioen van de Vruchtbare Stad

Bijdrage van Paul Leferink

Een samenleving waarin het onze taak is om met z’n allen vruchtbaar te zijn. Vruchtbaar in de zin van een vreedzame en rechtvaardige samenleving creëren.

Een plek waar het goed is om te wonen, omdat mensen omzien naar elkaar!

Een plek waarin mensen met respect open staan voor elkaar!

Een plek waarin het rentmeesterschap tot wasdom komt!

Een plek waarin plaats is voor iedereen, ongeacht religie, huidskleur, afkomst of geaardheid!

Misschien toch dat paradijs van het begin, van toen alles begon en God zag dat het goed was!

Een vruchtbare stad is voor mij een plek waar iedereen zijn/haar steentje bijdraagt.
Een plek waarin ook plaats is voor hen die hierin tekort schieten, maar toch opnieuw kansen krijgen.

 

Meer verhalen

Bijdrage van een van de kunstenaars

Marijke is één van kunstenaars die de vruchten van de Geest uit Galaten 5 uitbeeldt. Zij werkt aan de kunstwerken 'vrede' en 'liefde'. Marijke vertelt waarom zij mee doet:

Lees meer

Bijdrage van Omroep Flevoland

In een lege stal in Almere Haven wordt momenteel hard gewerkt aan een Tiny Church voor op de Floriade. Het kleine kerkje is zo duurzaam mogelijk ontworpen. Op de wereldtuinbouwtentoonstelling moet de kerk inspireren tot 'geestelijke duurzaamheid'. Bekijk het filmverslag.

Lees meer

Bijdrage van hardwerkende timmermannen

Aan de onderdelen van de Tiny Church wordt in de loods hard getimmerd. Pieter ter Veen en de timmermannen zijn zes dagen per week bezig. De tien vloerdelen zijn klaar. Nu zijn ze bezig met de 32 staande wandpanelen. Bekijk het filmpje

Lees meer

Bijdrage van Burret Olde

Vanaf 2020 ging onze samenleving gebukt onder de corona-crisis. 10% van de Nederlanders heeft te maken met vormen van armoede. Is het alleen financiële armoede of ook geestelijke armoede? Is er niet al veel langer sprake van een crisis? Enerzijds zie ik welvaart, consumptie-mogelijkheden, groeiende rijkdom, overdaad en een beleveniscultuur met muziekfeesten. Totdat de corona-crisis dat een halt toe riep. Anderzijds zie ik verleidingen, vormen van verslaving en gebrek aan waarden en normen. Media beïnvloeden (on)bedoeld bepaalde tendensen en behoeften. Wat heeft de moderne mens in Nederland eigenlijk nodig? Waar is in de Nederlandse samenleving werkelijk behoefte aan?

Lees meer

Doneer

Wilt u de bouw van de Tiny Church, de aanleg van de tuin en 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest ondersteunen?