Agenda

< Juli >
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Nieuwsberichten

Bijdrage van

15 jongeren uit Almere kwamen op 19 juni naar de Tiny Church en de tuin. Ze vroegen aandacht voor Almere. Eén van hen speelde gitaar. Tijdens een korte viering gingen zij in gebed voor Almere. Op zondag 10 juli komt een groep tieners uit Zaandam naar de tuin en Tiny Church.

Lees meer

Bijdrage van

Jos Bregman. Lees de NFC-chip van het hout van het kunstwerk 'Geloof'. Wanneer hout of een boom een NFC-chip heeft kan je zien waar het hout vandaan komt. In onze tuin staat het kunstwerk ‘Geloof’ van Jos Bregman. Download daarvoor een NFC reader app.

Lees meer

Bijdrage van

Hans van Atten is vanaf de eerste week vrijwilliger in de tuin van Fruitfulcity. Hij geniet van de ontmoetingen met bezoekers uit de hele wereld. Wanneer bezoekers in gesprek willen over duurzaamheid gaat Hans daar op zijn manier op in. Kijk onder 'lees meer' voor het video-interview met Hans.

Lees meer

Bijdrage van

Groepen scholieren, kinderen of tieners kunnen in de tuin van Fruitfulcity kiezen voor de route langs de kunstwerken, de route met vragen over duurzaamheid en de route met vragen over spiritualiteit. Meld je aan bij Frans Danenberg. Op een aantal dagen zijn er speciale programma's, zoals programma's van Jong Protestant. Kijk in de agenda.

Lees meer

Bijdrage van

Opening van de tuin op 17 april voor genodigden. Ds René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk, wethouder Roelie Bosch, Lydia van Maurik, ds Klaas van der Kamp en vertegenwoordigers van de kerken in Almere openen de tuin en de Tiny Church. Tijdens de viering gaat René de Reuver in op het visioen van de nieuwe stad uit het bijbelboek Openbaring. De kunstenaars van de 12 kunstwerken zijn aanwezig. De eerste bloemschikking en het nieuwe magazine ‘Bloemen voor Moeder Aarde’ van Tini Brugge worden gepresenteerd. Zangeres Ysanne Gansekoele verleent haar medewerking aan de viering. Als symbolische handeling wordt één van de 12 kunstwerken onthuld. De opening is te zien op ons Youtube-kanaal Fruitfulcity op de Floriade 2022.

Lees meer

Bijdrage van

Nog twee maanden… en de Floriade opent op 14 april. Het gaat goed met de bouw van de Tiny Church. Met man en macht wordt er zes dagen per week gebouwd

Lees meer

Bijdrage van een van de kunstenaars

Marijke is één van kunstenaars die de vruchten van de Geest uit Galaten 5 uitbeeldt. Zij werkt aan de kunstwerken 'vrede' en 'liefde'. Marijke vertelt waarom zij mee doet:

Lees meer
Floriade 2022

FruitFul City

De Tiny Church is te koop! Benader het bestuur of bekijk de advertentie van de makelaar.

Vanaf het begin, april 2022, hoopten we dat de Tiny Church en de kunstwerken een brug zouden slaan tussen het Bijbelse visioen van het Nieuwe Jeruzalem en het verlangen naar een leefbare en groene stad. Na zes maanden constateren we verwonderd en dankbaar dat die hoop boven verwachting werkelijkheid is geworden. Ongeveer 80.000 bezoekers hebben kennis gemaakt met FruitfulCity. De positieve respons was overweldigend. De 70 gastvrouwen/heren hadden elke dag inspirerende ontmoetingen met bezoekers.

Tijdens de dankdienst op 16 oktober (klik de film aan, start na 25 seconden) bracht het bestuur het eerste verslag uit. Tijdens de dankdienst werden alle vrijwilligers, fondsen en diaconieen, die aan het project hebben bijgedragen. bedankt. In de film (minuut 59) is te zien dat de bestuursleden in het zonnetje worden gezet.

De Floriade is voorbij. Onze tuin en de kunstwerken lieten de pracht van de natuur en de schepping van God zien. De tuin nodigde uit om na te denken over de zorg voor de aarde. 

De planten uit de tuin werden verdeeld onder de vrijwilligers. De bestrating wordt hergebruikt. De wilgentenenschuttingen zijn gegaan naar de kloosterboerderij Nijkleaster in Friesland. 

Enkele kunstwerken zijn verkocht. De 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest droegen bij tot reflectie: welke eigenschappen hebben we nodig om goed met onze buurtgenoten samen te leven? Deze waarden maken een dorp of stad pas echt leefbaar: geloof, hoop en liefde, zachtmoedigheid, zelfbeheersing, goedheid, trouw, geduld, vrede, vriendelijkheid, blijdschap en medeleven. Dat was te zien in onze tuin en in de Tiny Church. Al die eigenschappen komen voort uit de liefde van God!  

Bekijk op ons Youtube-kanaal filmpjes over de kunstwerken, de bouw van de Tiny Church en de opening. 

Doneer

Wilt u de bouw van de Tiny Church, de aanleg van de tuin en 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest ondersteunen?