Agenda

< September >
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Nieuwsberichten

Bijdrage van

15 jongeren uit Almere kwamen op 19 juni naar de Tiny Church en de tuin. Ze vroegen aandacht voor Almere. Eén van hen speelde gitaar. Tijdens een korte viering gingen zij in gebed voor Almere. Op zondag 10 juli komt een groep tieners uit Zaandam naar de tuin en Tiny Church.

Lees meer

Bijdrage van

Jos Bregman. Lees de NFC-chip van het hout van het kunstwerk 'Geloof'. Wanneer hout of een boom een NFC-chip heeft kan je zien waar het hout vandaan komt. In onze tuin staat het kunstwerk ‘Geloof’ van Jos Bregman. Download daarvoor een NFC reader app.

Lees meer

Bijdrage van

Hans van Atten is vanaf de eerste week vrijwilliger in de tuin van Fruitfulcity. Hij geniet van de ontmoetingen met bezoekers uit de hele wereld. Wanneer bezoekers in gesprek willen over duurzaamheid gaat Hans daar op zijn manier op in. Kijk onder 'lees meer' voor het video-interview met Hans.

Lees meer

Bijdrage van

Groepen scholieren, kinderen of tieners kunnen in de tuin van Fruitfulcity kiezen voor de route langs de kunstwerken, de route met vragen over duurzaamheid en de route met vragen over spiritualiteit. Meld je aan bij Frans Danenberg. Op een aantal dagen zijn er speciale programma's, zoals programma's van Jong Protestant. Kijk in de agenda.

Lees meer

Bijdrage van

Opening van de tuin op 17 april voor genodigden. Ds René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk, wethouder Roelie Bosch, Lydia van Maurik, ds Klaas van der Kamp en vertegenwoordigers van de kerken in Almere openen de tuin en de Tiny Church. Tijdens de viering gaat René de Reuver in op het visioen van de nieuwe stad uit het bijbelboek Openbaring. De kunstenaars van de 12 kunstwerken zijn aanwezig. De eerste bloemschikking en het nieuwe magazine ‘Bloemen voor Moeder Aarde’ van Tini Brugge worden gepresenteerd. Zangeres Ysanne Gansekoele verleent haar medewerking aan de viering. Als symbolische handeling wordt één van de 12 kunstwerken onthuld. De opening is te zien op ons Youtube-kanaal Fruitfulcity op de Floriade 2022.

Lees meer

Bijdrage van

Nog twee maanden… en de Floriade opent op 14 april. Het gaat goed met de bouw van de Tiny Church. Met man en macht wordt er zes dagen per week gebouwd

Lees meer

Bijdrage van een van de kunstenaars

Marijke is één van kunstenaars die de vruchten van de Geest uit Galaten 5 uitbeeldt. Zij werkt aan de kunstwerken 'vrede' en 'liefde'. Marijke vertelt waarom zij mee doet:

Lees meer
Floriade 2022

FruitFul City

Welkom op de website van onze tuin en Tiny Church. De Floriade is open tot 9 oktober 2022. Dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur. Onze tuin en de kunstwerken laten de pracht van de natuur en de schepping van God zien. De tuin nodigt uit om na te denken over de zorg voor de aarde. 

De kunstwerken zetten jong en oud tot reflectie: welke eigenschappen hebben we nodig om goed met onze buurtgenoten samen te leven? Deze waarden maken een dorp of stad pas echt leefbaar: geloof, hoop en liefde, zachtmoedigheid, zelfbeheersing, goedheid, trouw, geduld, vrede, vriendelijkheid, blijdschap en medeleven. Dat dragen we graag uit in onze tuin en in de Tiny Church. Al die eigenschappen komen voort uit de liefde van de Geest, omdat God liefde is!  Wat is er voor jong en oud te beleven? Kijk in ons aanbod of in onze agenda. 

Op zaterdag 17 september presenteren Wim Schippers en Lydia van Maurik ´Leven, eten en boeren met ontzag´. Aanvang 11.30 uur. Niet iedereen is boer (eufemistisch gezegd), maar iedereen eet. Hoe geven we vorm aan onze gedeelde verantwoordelijkheid voor de schepping? Hoe herstellen we de positieve wisselwerking tussen stad en land? Zie de uitnodiging voor deze bijeenkomst.

De 12 kunstwerken in onze tuin zijn te koop. Bijv. het kunstwerk 'Blijdschap' van Ingerid Opstelten. Vraagprijs 2500,- euro, dat aan ons project ten goede komt. Zie ook de pagina Kunstwerken

We zijn verrast en blij met steeds meer bezoekers. In de eerste maanden kwamen per dag 300 bezoekers in onze tuin. Nu gemiddeld 600 per dag. De vrijwilligers zijn er druk mee, maar ook blij!

Trouwen in de Tiny Church: het was bijzonder dat op 12 september de eerste trouwceremonie en inzegening in onze Tiny Church plaatsvond. 

Bekijk op ons Youtube-kanaal filmpjes over de kunstwerken, de bouw van de Tiny Church en de opening. 

Doneer

Wilt u de bouw van de Tiny Church, de aanleg van de tuin en 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest ondersteunen?