Nieuws

Blog

Bijdrage van een van de kunstenaars

Marijke is één van kunstenaars die de vruchten van de Geest uit Galaten 5 uitbeeldt. Zij werkt aan de kunstwerken 'vrede' en 'liefde'. Marijke vertelt waarom zij mee doet:

Lees meer

Bijdrage van Omroep Flevoland

In een lege stal in Almere Haven wordt momenteel hard gewerkt aan een Tiny Church voor op de Floriade. Het kleine kerkje is zo duurzaam mogelijk ontworpen. Op de wereldtuinbouwtentoonstelling moet de kerk inspireren tot 'geestelijke duurzaamheid'. Bekijk het filmverslag.

Lees meer

Bijdrage van hardwerkende timmermannen

Aan de onderdelen van de Tiny Church wordt in de loods hard getimmerd. Pieter ter Veen en de timmermannen zijn zes dagen per week bezig. De tien vloerdelen zijn klaar. Nu zijn ze bezig met de 32 staande wandpanelen. Bekijk het filmpje

Lees meer

Bijdrage van Burret Olde

Vanaf 2020 ging onze samenleving gebukt onder de corona-crisis. 10% van de Nederlanders heeft te maken met vormen van armoede. Is het alleen financiële armoede of ook geestelijke armoede? Is er niet al veel langer sprake van een crisis? Enerzijds zie ik welvaart, consumptie-mogelijkheden, groeiende rijkdom, overdaad en een beleveniscultuur met muziekfeesten. Totdat de corona-crisis dat een halt toe riep. Anderzijds zie ik verleidingen, vormen van verslaving en gebrek aan waarden en normen. Media beïnvloeden (on)bedoeld bepaalde tendensen en behoeften. Wat heeft de moderne mens in Nederland eigenlijk nodig? Waar is in de Nederlandse samenleving werkelijk behoefte aan?

Lees meer

Bijdrage van de bouwwerkzaamheden

Aan de onderdelen van de Tiny Church wordt in de loods van de fam.Van Baaren hard getimmerd. Pieter ter Veen en de timmermannen zijn zes dagen per week bezig. Bekijk het korte filmpje

Lees meer

Bijdrage van Frans Danenberg

Meer harmonie met de natuur gaan leven?

Lees meer

Bijdrage van Pieter ter Veen

Hoe kunnen mensen in een stad als Almere samenleven?

Lees meer

Bijdrage van Jelte Hoving

Ik zie een tuin met bloemen en hoor het water stromen...

Lees meer

Bijdrage van Paul Leferink

Wat is voor jou een vruchtbare stad? Die vraag werd mij gesteld, vanwege de keus voor de naam van www.fruitfulcity.nl. Ik zie die vruchtbare stad (fruitful city) als een beeldspraak voor onze samenleving.

Lees meer

Beeldende verhalen

Film interviews

Doneer

Wilt u de bouw van de Tiny Church, de aanleg van de tuin en 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest ondersteunen?